Lähetä viesti tai soita:
Kiuruvesi  0207 300 400
Sonkajärvi, Sukeva ja Rautavaara  0207 300 401
Iisalmi  0207 300 402
Kuopio  0207 300 403

Mene sinne minne nenäsi näyttää

Nyt voit valita palveluntuottajasi itse!

Valinnanvapauskokeilu alkaa 2.1.2017

Mistä valinnanvapaudessa on kyse?

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella (Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi ja Vieremä) kokeillaan asiakkaan valinnanvapautta terveyskeskustasoisissa palveluissa tammikuusta 2017 alkaen. Kokeilu toteutetaan sosiaali- ja terveysministeriön myöntämällä valtionavustuksella. Kokeilu on osa hallituksen ”Palvelut asiakaslähtöisiksi” -kärkihanketta ja tuo konkretiaa koko tulevaan sote-uudistukseen.

Kyseessä on kokeilu, jossa asiakaspalautteella on erittäin tärkeä rooli. Kokeiluun osallistuvilta kuntalaisilta toivotaan myönteistä suhtautumista palautteen antoon.

Valinnan voi tehdä

Sähköisellä lomakkeella

valintalomake löytyy osoitteesta
terveyspalveluni.fi

Paperisella lomakkeella

Voit tulostaa lomakkeen itse tai hakea sellaisen palveluntarjoajalta

Palveluntarjoajan toimipisteessä

Käy paikan päällä palveluntarjoajan toimipisteessä

Soittamalla puhelimella

soita numeroon
040 635 3181

Huomio! Mikäli teet valinnanvapausilmoituksen koko perheellesi, käytä toistaiseksi paperista lomaketta tai tee ilmoitus sähköisen asiointikanavamme kautta.

Vuonna 2017 asiakas saa valita!

Mitä kokeilu tarkoittaa asiakkaan näkökulmasta?

  • Asiakas voi valita omat palvelunsa joko yksityiseltä tai kunnalliselta palveluntuottajalta.
  • Kukaan ei ole pakotettu valitsemaan. Asiakkuus Ylä-Savon SOTE kuntayhtymässä jatkuu normaalisti, ellet tee mitään toimenpiteitä.
  • Valinnan voit tehdä vaikkei olisi akuuttia tarvetta lääkärikäynnille.
  • Palveluntuottajaa voi vaihtaa niin usein kuin haluaa. Kuitenkin seuraavan kerran aikaisintaan vaihtoa seuraavan kalenterikuukauden alussa.
  • Kerrallaan voi olla vain yhden palveluntuottajan asiakas.
  • Palvelu sisältää yleislääkäritasoisen hoidon ja tutkimukset (laboratorio ja röntgen) sekä jonkin verran kuntoutusta, mm. fysio-, jalka- ja ravitsemusterapiaa.
  • Ympärivuorokautisen päivystyksen tuottaa edelleen Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä. Käytettävissä on Iisalmen ympärivuorokautinen päivystys, ei kuitenkaan Iisalmen tai Kiuruveden terveysasemien Enska-vastaanotot.
  • Asiakasmaksun suuruus on sama julkisella ja yksityisellä puolella. Koska kokeilu toteutetaan palvelusetelilainsäädännön alla, ei yksityiselle palveluntuottajalle maksettu asiakasmaksu kerrytä maksukattoa.