Kiuruvesi  0207 300 400
Sonkajärvi, Sukeva ja Rautavaara  0207 300 401
Iisalmi  0207 300 402
Kuopio  0207 300 403
Hankasalmi  0207 300 404
Puheluiden hinnat 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min

Mene sinne minne nenäsi näyttää

Nyt voit valita palveluntuottajasi itse!

Valinnanvapauskokeilu alkaa 2.1.2017

Mistä valinnanvapaudessa on kyse?

Valinnanvapauskokeilussa kokeillaan asiakkaan valinnanvapautta terveyskeskustasoisissa palveluissa. Kokeilu toteutetaan sosiaali- ja terveysministeriön myöntämällä valtionavustuksella. Kokeilu on osa hallituksen ”Palvelut asiakaslähtöisiksi” -kärkihanketta ja tuo konkretiaa koko tulevaan sote-uudistukseen.

Kyseessä on kokeilu, jossa asiakaspalautteella on erittäin tärkeä rooli. Toivomme yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa kokeiluun osallistuvilta kuntalaisilta myönteistä suhtautumista palautteen antoon. Vaihtaessanne palveluntuottajaa voitte antaa palautetta valintaportaalissa.

Valinnan voi tehdä

Sähköisellä lomakkeella

Ylä-Savon valintalomake löytyy osoitteesta terveyspalveluni.fi
ja Hankasalmen lomake osoitteesta palse.fi/jyvaskyla

Käymällä vastaanotolla

Piipahda vastaanotollamme niin autamme valinnan tekemisessä.

Asiakas saa valita!

Mitä kokeilu tarkoittaa asiakkaan näkökulmasta?

  • Voit valita omat palvelusi joko yksityiseltä tai kunnalliselta puolelta. Vaihtoehdot löydät osoitteesta www.terveyspalveluni.fi. Huomioithan, että palveluntuottajien määrä tulee muuttumaan kokeilun aikana ja kaikki tuottajat eivät välttämättä ole mukana heti kokeilun alusta alkaen.
  • Valinnanvapaus koskee terveyskeskustasoisia palveluita: lääkäri- ja hoitajavastaanottoa kiireettömissä ja kiireellisissä asioissa (henkeä uhkaavissa tilanteissa aina 112), näihin liittyviä laboratoria- ja röntgenpalveluita, fysioterapian ohjausta ja neuvontaa sekä jalka- ja ravitsemusterapiaa kokonaisuudessaan.
  • Kenenkään ei ole pakko valita. Asiakkuutesi terveyskeskuksessa jatkuu normaalisti, mikäli et tee mitään toimenpiteitä.
  • Valinnan voit tehdä, vaikka sinulla ei olisikaan juuri sillä hetkellä sairauden tunnetta. Eli voit olla haluamasi palveluntuottajan asiakas ja varata tältä ajan sitten kun tarve tulee.
  • Voit vaihtaa kokeilun aikana palveluntuottajaa niin usein kuin haluat, kuitenkin aina aikaisintaan vaihtoa seuraavan kalenterikuukauden alussa eli jos vaihdat esimerkiksi 20.4. voit seuraavan kerran vaihtaa aikaisintaan 1.5. tai milloin tahansa sen jälkeen.
  • Voit olla kerrallaan vain yhden palveluntuottajan asiakas.
  • Erikoissairaanhoidon ja suun terveydenhuollon valinnanvapaus eivät sisälly tähän kokeiluun. Nämä palvelut ovat kaikkien kuntalaisten käytettävissä kuten tähänkin saakka.
  • Ympärivuorokautisen päivystyksen tuottaa edelleen Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri. Valinnan tehtyäsi käytettävissäsi on Kuopion kaupungin ilta- ja viikonloppuvastaanotta sekä KYSin päivystys kuten on ollut tähänkin asti.
  • Apuväline- ja hoitotarvikejakelu, äitiys- ja lastenneuvola sekä koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto jatkuvat myös entisellään Kuopion kaupungin palveluna.
  • Asiakasmaksun suuruus on sama julkisella ja yksityisellä puolella. Koska kokeilu toteutetaan palvelusetelilainsäädännön alla, yksityiselle palveluntuottajalle maksettu asiakasmaksu ei kerrytä maksukattoa.